IsegrimLogoWit

Komen eten!

“Komen Eten” is een fijnzinnige, ontspannende komedie bevolkt door personages die uit het dagelijkse leven gegrepen zijn maar via een subtiele karikaturale tekening heel komisch worden opgevoerd. En… zoals bij iedere (goede) komedie houdt het publiek er een schrijnend besef van de menselijke onvolmaaktheid aan over.

Pierre Pierre is een succesvol uitgever. “Zingende Zwanen” en “Flash Back” werden dikke bestsellers. Hij houdt er een exclusieve vriendenkring én samen met zijn kompanen een heel aparte hobby opna waarvan madame Pierre zich wegens beschamend nadrukkelijk distantieert.

Elke maandag tafelt het elitaire kransje uitgebreid in “bijzonder gezelschap”. Heel apart gezelschap dat ze elk om beurt uit nodigen. Er is een prijs te winnen. Wie de meest excentrieke, buitenissige, freaky zonderling meebrengt wint de maandtrofee.

Pierre Pierre heeft voor vanavond een wereldkampioen klaar staan maar een lumbago komt roet in het maandelijks etentje gooien. Het feest gaat niet door maar Pierre Pierre heeft zijn gast alvast bij hem thuis uitgenodigd voor nadere kennismaking.

Frans Baeckelandt werkt op het ministerie van financiën en construeert in zijn vrije tijd maquettes. Prachtige maquettes. Tot in detail verzorgde replica’s van bekende gebouwen. Schitterend. Maar hij beschikt over nog meer uitzonderlijk talent. Zo slaagt hij er als geen ander steeds in, alles in een handomdraai in het honderd te laten lopen. Tot ergernis en wanhoop van zijn gastheer die er op het einde van de dolle rit doorheen een knettergek hindernissenparcours maar heel bekakt uitkomt.

KomenEten-Aff

Regisseur

Stefan Vancraeynest

Acteurs

Marcus Geers

Mathieu Courtens

Patrick Masschelein

Petra Beheydt

Rik Mestdach

Steffie Buyse

Tom Lesaffer

Speeldata

10/11/2023 20:00

11/11/2023 20:00

12/11/2023 15:00

17/11/2023 20:00

18/11/2023 20:00

Zaal Athena

Weggevoerdenlaan 1a, Kortrijk